Legatura Ramnicu Valcea - Tigveni

Dezbatere Publica
MrMorlo
Mesaje: 6
Membru din: Sâm Noi 07, 2015 12:34 pm
Status: Neconectat

Legatura Ramnicu Valcea - Tigveni

Mesajde MrMorlo » Lun Noi 09, 2015 5:44 pm

M-am gandit sa deschid aceasta sectiune in scopul dezbaterii unor variante de legatura intre Ramnicu Valcea si viitorul traseu al autostrazii Pitesti-Sibiu.
Avand in vedere ca acest drum de legatura va asigura legatura cu Bucurestiul si cu Marea Neagra pentru cea mai mare parte a judetelor Valcea si Gorj, dar si legatura judetului Valcea cu Transilvania si cu Europa, cred ca trebuie aleasa o varianta care sa asigure o capacitate de transport satisfacatoare, adica superioara celei oferite de actualul DN73C.
Avand in vedere acest lucru, dar tinand cont si de costuri, eu propun largirea si reabilitarea drumului actual, construirea unui tunel 1x1 la Piatra, tunel care sa poata face parte dintr-un viitor DX si construirea unui nou segment de drum intre acest tunel si Tigveni, segment, care, de asemenea sa poata fi inclus intr-un viitor DX.

Avatar utilizator
danutzu_1069
Mesaje: 103
Membru din: Sâm Noi 07, 2015 9:39 am
Localitate: Bucuresti
Status: Neconectat

Re: Legatura Ramnicu Valcea - Tigveni

Mesajde danutzu_1069 » Lun Noi 09, 2015 8:14 pm

Este pertinenta aceasta solutie. Decat sa deviezi traseul unei autostrazi cat mai aproape de un oras, mai bine faci un drum de legatura, la profil decent si care in viitor isi poate continua parcursul scatre alte orase.
Am in vedere continuarea drumului de legatura, catre Tg Jiu si mai departe catre Dr T Severin, unindu-se cu A6.

dr4qul4
Mesaje: 45
Membru din: Sâm Noi 07, 2015 10:46 am
Status: Neconectat

Re: Legatura Ramnicu Valcea - Tigveni

Mesajde dr4qul4 » Vin Noi 13, 2015 1:30 pm

Se vehicula ideea construirii unui drum nou intre Tigveni si nordul orasului Rm Valcea (conexiune cu DN7 la intersectia cu DN64...cel mai probabil putin mai jos, la baraj). Dar cred ca ar fi destul de scump.

Si eu sustin largirea DN73C (macar la 2+1), neaparat cu tunel 1+1 la Piatra. Totusi, nu stiu daca are rost un drum nou Piatra-Tigveni.

Mai degraba as reabilita si DJ703G ca sa leg si Calimanestiul.

Avatar utilizator
danutzu_1069
Mesaje: 103
Membru din: Sâm Noi 07, 2015 9:39 am
Localitate: Bucuresti
Status: Neconectat

Re: Legatura Ramnicu Valcea - Tigveni

Mesajde danutzu_1069 » Vin Noi 13, 2015 3:57 pm

Nu e necesar un drum nou, ci un tunel la Piatra, dar depinde si de lungime. Optim ar fi ceva la 1.5km, dar costurille, cat sunt coturile.... si buineinteles reabilitare serioasa pentru DN73C

dr4qul4
Mesaje: 45
Membru din: Sâm Noi 07, 2015 10:46 am
Status: Neconectat

Re: Legatura Ramnicu Valcea - Tigveni

Mesajde dr4qul4 » Vin Noi 13, 2015 7:05 pm

DJ678A incepe cu o curba urata, in panta destul de mare. Si acum au tot fost accidente pe acolo, iar cresterea traficului ar putea sa le inmulteasca. Un fel de centura la Tigveni nu ar costa prea mult, doar ca trebuie inca un pod peste Topolog (aceasta bretea scruta exista si in SF sub denumirea legatura Tigveni-DN73C).

Inainte sa insistam sa tragem autostrada exact pe langa Rm Valcea, sa ne gandim ca si pe traseul Rosu Vom avea doar 20 de km pana la Tigveni sau 40 pana la Racovita. Iar Brezoi (si DN7A) la doar 10 km, accesibile dintr-un DN7 fara trafic.

Asadar reabilitare DN73C cu tunel la Piatra si asfaltare DJ703G ar trebui sa fie de ajuns iar costul ar fi chiar mai mic decat 1 singur km de tunel de autostrada (si avem nevoie de vreo 6 in plus).

Traseele turcoaz si verde NU ajuta deloc traficul intre Bucuresti si Rm Valcea-Tg Jiu. Nimeni nu va ocoli atat de mult.

Goldmund
Mesaje: 10
Membru din: Dum Noi 08, 2015 5:40 pm
Status: Neconectat

Re: Legatura Ramnicu Valcea - Tigveni

Mesajde Goldmund » Vin Noi 13, 2015 7:43 pm

Orice legatura "noua" care se bazeaza pe un DN actual intampina mai multe probleme:
1- organizarea administrativ-teritoriala defectoasa, de fapt majoritatea oraselor si comunelor sunt "intinse" pe marginea acestor DN-uri. Daca un DN face legatura intre Pitesti si Rm. Valcea(ca exemplu) avem de fapt zeci de km din DN care trec prin comune. Viteza de deplasare este mica, atentie mare la pietoni si...animale, atentie la masini agricole si mizeria lasata de acestea.
2- o zona de deal-munte in cazul nostru care presupune mai multe tuneluri, viaducte si care necesita costuri uriase in plus, dar si indreptarea unor curbe periculoase, largirea carosabilului, pe cat posibil ocolirea satelor si comunelor, s.a.m.d..

Da, putem visa o legatura rapida intre A1 si Rm.Valcea, realizarea ei ar fi posibila doar daca UE ne-ar da si mai multi bani pentru "Infrastructura".
In fond chiar avem nevoie pentru Infrastructura de mult mai multi bani decat cred cei din Bruxelles

Vasile Gheorghe
Mesaje: 27
Membru din: Vin Noi 13, 2015 8:59 am
Status: Neconectat

Re: Legatura Ramnicu Valcea - Tigveni

Mesajde Vasile Gheorghe » Vin Noi 20, 2015 3:13 am

Guvernul Romaniei, format din politicieni, incearca sa impuste doi iepuri dintro lovitura, sa doboare doua pasari cu o singura piatra, sa rezolve doua probleme cu un singur proiect:
1) Autosrada Tigveni Rm. Valcea, "breteaua lui Sova", care rezolva conexiunea rapida Rm. Valcea - Pitesti, (dar nu si conexiunea Rm. Valcea - Sibiu).
2) Rezolva partial problema DN Rm. Valcea - C. de Arges - Campu Lung, drum care este intro stare jalnica.
Cele doua obiective trebuie sa fie separate total. Daca se adopta varianta VERDE, nu mai este necesara "breteaua lui Sova". Aceasta conexiune va fi realizata din alte fonduri. Varianta ROSU impreuna cu "breteaua lui Sova", prevazuta in SF 2015, este de parte cea mai dezavantajoasa, cea mai scumpa. Presupun ca se va adopta varianta ROSU, iar "breteaua lui Sova" (de fapt, o idee buna) se va amana la infinit.

Vasile Gheorghe
Mesaje: 27
Membru din: Vin Noi 13, 2015 8:59 am
Status: Neconectat

Re: Legatura Ramnicu Valcea - Tigveni

Mesajde Vasile Gheorghe » Vin Noi 20, 2015 3:40 am

La autostrada Bucuresti - Pitesti - Rm. Valcea - Tg. Jiu - Tr. Severin nu cred ca s-a gandit cineva, Nu s-a rezolvat inca autostrada Bucuresti - Craiova (prin Pitesti sau Alexandria) , mult mai importanta.

dr4qul4
Mesaje: 45
Membru din: Sâm Noi 07, 2015 10:46 am
Status: Neconectat

Re: Legatura Ramnicu Valcea - Tigveni

Mesajde dr4qul4 » Vin Noi 20, 2015 11:28 am

Legatura Rm Valcea-Tigveni se va face la nivel de 1+1. va fi doar un DN reabilitat ce va costa mai putin decat un singur tunel dar va aduce exact aceleasi beneficii pt Rm Valcea: autostrada la 15 minute.Daca se adopta varianta Verde este cea mai proasta solutie. Tot va fi nevoie de reabilitarea DN73C. Pentru ca NIMENI nu va ocoli 20 de km pe autostrada ca sa ajunga de la Bucuresti la Rm Valcea si tot nodul tigveni va fi cel mai avantajos.

varianta verde costa minim 500 mil E in plus!!! sper ca realizezi ca din acesti bani se poate face autostrada Tigveni-Horezu.

dar vad ca pe nimeni nu intereseaza costurile.

hai atunci sa vorbim de timpii de acces intre diferite directii de trafic. Atentie: timpul total se calculeaza inmultind durata unei calatorii cu MZA-ul acelei directii.

Propun urmatoarele:
Pitesti-Sibiu
Pitesti-Valcea centru
Sibiu-Valcea centru
Sibiu-Troian (Craiova si Tg Jiu)
Troian-Pitesti


Calculam asa: viteza 130 km/h pt autostrada, 80 pt tunel mai lung de 500 m, 100 pt tunel sub 500 m, DN- 70. Deplasarea se face pe centuri (acolo unde exista) nu prin centrul oraselor.

Pune mana si fa niste calcule. Ai fi uimit sa constati ca legatura prin Tigveni va fi necesara pentru toate directiile cu exceptia Valcea Nord-Sibiu.

beniamin201
Mesaje: 2
Membru din: Joi Noi 26, 2015 8:02 pm
Status: Neconectat

Re: Legatura Ramnicu Valcea - Tigveni

Mesajde beniamin201 » Joi Noi 26, 2015 8:47 pm

Am mers cu masina pe drumul Rm.Valcea - Curtea de Arges cand se facea studiul de fezabilitate si se verifica traficul dintre Rm.Valcea si Curtea de Arges respectiv Tigveni.

Cred ca acel studiu nu are nici un pic de relevanta in conditiile in care drumul acela nu este ocolit doar in conditiile in care nu exista alta varianta.
Drumul actual este o catastrofa.


Înapoi la “Autostrada Sibiu - Pitesti”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator